søndag den 5. oktober 2014

Indian pow-wow

I sidste weekend tog vi til Mt. Juliet, som ligger ca. en time væk i bil, til en indiansk pow wow. Det kan mest af alt beskrives som en lille forsamling af forskellige indianere, der stiller boder op, danser, spiller på trommer og viser deres kultur frem på en plads for en weekend eller mere. Der var en hel masse boder med deres smukke perler, sølvsmykker, trøjer, buer, pile etc. Der var også to tippier, og i midten af det hele var der sat nogle tribuner op til de shows, der blev vist dagen igennem. På den dag vi var der, lørdag, havde de trommekonkurrencer, og de talte og sang i deres stammesprog. Der var 'native americans', som de hedder herovre, fra flere steder i USA og ikke kun fra Tennessee - nogle helt fra Montana.


Ja, det er virkelige krokodille/alligator hoveder/kranier!












Alle deres våben skulle selvfølgelig også vises frem! Den ene er en kæbe fra en slags okse, må være svar skyldig og sige at jeg ikke helt kan huske specifik hvilket slags dyr. Deres våben var virkelig flotte og de knive på billederne var faktisk virkelig skarpe - ikke bare til pynt...





Flere dyr der er blevet transformeret om - her er det en tudse her der blevet til en taske - kun en lille smule klamt, haha - var dog nødsaget til at stikke hånden ind i den :)

























En af indianerne, som jeg fik snakket med, havde faktisk været i Danmark før - i København. Hvad han kunne huske, så kørte vi meget på cykel, og så havde vi noget god øl, haha. Han vidste, at der var to danske ølmærker, hvoraf han kunne huske Tuborg, og da jeg så sagde Carlsberg, kunne han også huske det mærke. Ja, det er så det, vi er kendte for i udlandet - dét og så 'cheese dansih', som er dansk wienerbrød med ost (de putter ost på alt, men her er det altså at gå over stregen)

Efter at have snuset pow wow'en igennem, kørte vi hjemad, men først lige et stop hos Sonic, som er et drive-in sted, hvor man kan få shakes, is og også noget at spise - vi gik dog efter de første to! Man bestiller fra sin bil, men vi valgte at sætte os ude ved bordene i stedet, men der er som sådan ikke nogle indendørs sidepladser udover i ens egen bil. Efter en super lækker is til mig og shakes til de andre, tog vi lige et smut forbi Nick's hus, og så gik turen hele vejen hjem. Super lærerig dag!






Reese's peanutbutter cup + chokolade = hmmmm

Knus og en masse varme tanker
Nadja

Ingen kommentarer: