mandag den 24. november 2014

Nashville Zoo

Søndag d. 9. tog vi lige et smut i Nashville zoo - et sted som både Claudia og jeg havde haft lyst til at besøge i et stykke tid. Dog var det ikke planlagt, at vi skulle derhen, men pga. min værtsfar hørte at det var gratis at komme ind den dag, slog vi selvfølgelig til. Og nu tænker du sikkert - hvad, gratis? Og ja, du læste rigtigt - det var gratis for veteraner eller personer der gør tjeneste i hæren, militæret, flyvevåbnet m.m. at komme ind den dag. Og da min værtsfar har været i marinen i 5 år kunne han tage hans familie med i Nashville zoo gratis den dag - fedt!
     Det hele skyldtes at d. 11. november var det Veterans Day, hvor alle de folk, der gør/har gjort tjeneste blev æret, og man sagde tak for deres tjeneste for landet. Derfor havde flere steder op til, på dagen eller nogle dage efter tilbud for folk der har gjort tjeneste, og deres familie i visse tilfælde. Vejret var mildt, hverken koldt eller varmt, hvilket var rart, og solen skinnede også. Nashville zoo, har jeg fundet ud af, er 7 gange større end København zoo, og har omkring 75 flere arter end København zoo - det var bare ikke den oplevelse jeg havde! Nogle anklager København zoo for at have meget lidt plads for dyrene at boltre sig på, men vil nu sige, at jeg fik det sammen indtryk i Nashville - enten så er KBH Zoo bare gode til at få det hele til at se større ud eller også har jeg bare en forskudt størrelsesfornemmelse.
      Meget af pladsen i Nashville blev også brugt på stier mellem dyrene - hvor dyrene i KBH Zoo ligger meget tæt, kan man ikke sige det sammen om Nashville. Havde også en fornemmelse af, at de ikke havde så mange dyr, men åbenlyst, efter lidt research har de flere end KBH Zoo - det var bare ikke den fornemmelse, man fik som gæst. Men nu vil negative Nadja stoppe, og jeg vil hurtigt sige, at jeg havde en helt vildt skøn dag med min familie, og efter at havde gået rundt i hele parken, tog vi på Hardees for at spise burger og så tog vi hjem og slappede af for resten!









Efterårsfarverne er bare så flotte herovre!






- Nadja


Rock City + Ruby falls

Søndag d. 2. november tog Claudia, Ronda, jeg og min værtsbror Nick og hans kæreste til Rock City, som ligger i den sydlige del af Tennessee nær Chattanooga, tæt på grænsen til Georgia, og når man kører derhen, kører man faktisk et lille smut ind i Georgia. Rock City har, som lidt er antydet i ordet, noget med sten at gøre. De har en masse sten formationer, som er rigtig smukke.
Efter at have trasket rundt i Rock City et stykke tid, kørte vi så et lille stykke indtil vi kom til Look Out Mountain. Indeni Look Out Mountain er der et vandfald og selve vandfaldet er det største underjordiske vandfald, der er åbent for offentligheden, i USA samt den dybeste grotte. Selve vandfaldet er 38m højt, og der er konstant 16 grader varmt dernede. Man kommer derned via en elevator, og så blev vi ellers guidet rundt i gangene, hvor vi kunne se en masse smukke sten (var en stor kig-på-sten-dag), og hvor vi selvfølgelig også så selve vandfaldet!





Mushroom rock























Nej, selvfølgelig havde vandet ikke denne farve - der var lys i bunden af bassinet der fik vandfaldet til at se blåt ud



Udsigten over Chattanooga

lørdag den 15. november 2014

Halloween

Nu er vi snart et godt stykke inde i november, og jeg tænkte, at det var ved at være tid til at fortælle lidt om halloween herovre! Det var virkelig spændende at opleve halloween, da det jo ikke er noget vi rigtig gør noget ud af derhjemme, men herovre er det noget stort. Hele måneden kørte der millioner af gyserfilm, Walmart var fyldt med halloween ting, der var en masse 'halloween udgaver' af forskellige ting, og vores naboer havde tre kæmpe store edderkopper siddende på deres hoveddør og andre havde deres haver fyldt op med forskellelige uhyggelige ting.
     Selv havde jeg nogle flagermus og edderkopper på min værelsesdør og jeg havde også en flagermus hårbøjle og 'candy corn' sokker (candy corn er noget slik, der er emmer af halloween - fik også smagt det, og det smagte faktisk godt.) Tirsdagen inden halloween fik vi skåret græskar og resultatet, som kan ses længere nede, blev faktisk tilfredsstillende, hvis jeg selv skal sige det! En masse i skolen havde spurgt, om vi har halloween i Danmark, og når jeg så fortalte dem, at vi ikke gør andet end at skære græskar, var de alle "hvorfor fejrer I ikke halloween?!?...".  Jeg fortalte dem også, at vi klæder os ud i februar til fastelavn og så var reaktionen "I FEBRUAR??" eller "Jamen, det er jo Valentines på det tidspunkt". - Ja vi gør tingene en smule anderledes i DK ;)
      Fredag var det så d. 31. oktober og altså halloween og nogle af lærerne og eleverne var klædt ud, hvilket var rigtig sjovt (var ikke selv...). Vi havde også tidligt fri den dag, så efter skole tog jeg bare hjem for at slappe af, og om aftenen gik Claudia og jeg så ud for at gå 'trick and treating'. Det er normalt kun noget de mindre gør, men vi ville bare opleve det, og vi er her kun én gang, så vi besluttede os for at gøre det, selvom det var usædvanlig koldt den aften og vi var ved at fryse os halvt ihjel ;) Grundet kulden, var der heller ikke så mange små børn ude. Vi fik dog skrabet noget slik sammen og har stadig en del af det tilbage - noget af det var bedre end andet ;) 




Claudia's græskar

Ronda's græskar - skal forstille Olaf fra "Frost/Frozen". Hele huset har været fyldt med "Frozen" musik, da Claudia virkelig elsker den film

Mit græskar


Så er vi klar!

Vi fik begge to en "græskar tatovering" blandt vores slik - Dog fandt jeg ud af, at den ikke var så uskyldig, som man skulle tro.  Claudia's, på billede, sagde "Jesus shines in you" og min havde noget andet med Jesus at føre. Du kommer ikke uden om religionen på nogen måde!

Claudia's høst 

BBQ!

25. oktober tog vi til Lynchburg, hvor Jack Daniels ligger for at se deres barbecue konkurrence! Det er kaldet 'Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue', og der var et ton af boder med diverse slags BBQ! Det hele lugtede virkelig godt, men selvfølgelig, før vi kunne komme ind i Lynchburg, måtte vi finde en parkeringsplads - ligesom en masse andre mennesker. Vi fik dog fundet en plads, og hurtigt var vi nede på byens square, hvor der var en masse boder med Jack Daniel's ting. Herefter gik vi ned til BBQ boderne, hvor vi formåede at miste min værtsfar på vejen. Og ingen tur til et BBQ Championship uden at smage på varerne! Så vi købte nogle ribs, og de var mega gode!! De var så møre og marinaden var helt perfekt! Rundt omkring kom der også mennesker gående i store grupper med klokker, og så en dér bar et håndklæde eller en varmekasse, men dette var bare de mennesker, der havde kød, der skulle være en del af konkurrencerne - så det var jo vigtigt ikke at ramme ind i dem! Her fik vi brugt en rigtig god dag!








Alle de lande der var repræsenteret



Ja, flere af deltagerne var i autocampere - de gik virkelig meget op i det!