lørdag den 31. maj 2014

Turen går til...

Jeg undskylder meget, at jeg har forsømt denne her blog så meget på det sidste. Når man skriver til ens læsere, at de skal "stay tuned", så går det ikke, at man først kommer med det forventede indlæg 3 uger + det løse bagefter. Men som alle i 9. klasse fik jeg en kold klud i hovedet der hedder eksamener og forberedelse, så jeg håber, at i vil tilgive mig. Skal nok stoppe med dårlige undskyldninger for nu...  For som overskriften mellem linjerne indikerer, ved jeg nu hvor min tur i USA går hen - Tennessee! Det er sådan en stor lettelse at jeg nu ved det, og efter 3 uger ved i det også nu :D 
   Måden jeg fik det at vide på, var jeg ikke selv forberedt på, men jeg vidste godt, at det kunne hænde for nogen. Var bare ikke klar på at denne nogen kunne være mig selv... Jeg blev nemlig kontaktet direkte af min familie per mail. Tirsdag morgen d. 6. maj, hvor jeg skulle til skriftlig fremstilling i dansk, imens jeg stort set var på vej ud af døren, tjekker jeg min mail. Jeg har fået en mail fra en ukendt mailadresse, så jeg tjekker det ud, og efter at have læst den først linje, og hurtigt, uden at læse, scrollet ned i bunden af mail, bryder jeg ud i tåre. Det er en lang mail fra min kommende værtsmor, og da min (biologiske…) mor kommer ind i lokalet, og jeg omfavner hende, græder og hopper og danser bliver hun helt paf. Først efter at hun selv ser noget af beskeden fatter hun, hvad der er sket, og resten af dagen kunne jeg ikke tænke på andet - fedt at man så skulle være hårdt koncentreret om noget så kedeligt, men vigtigt dansk, i 3½ time...
  
Starten på mailen fra min værstfamilie - Emnet for mailen var "Greetings from America!!!"

     Min mor ringer til MyEducation for at hører ad, om det kan være rigtigt, at jeg har fået en familie. Man får nemlig, lige så snart de ved, at man er blevet placeret, officielle dokumenter omkring familien, som jeg jo på det tidspunkt ikke havde. De siger at så længe jeg ikke ved noget, så ved de heller ikke noget, men i dette tilfælde vidste jeg noget, før at jeg havde fået det at vide igennem MyEducation. Dog kunne Marianne fortælle, at de ikke havde nogen papirer på, at jeg skulle have fået en familie, så hun kunne desværre ikke bekræfte min placering. Senere hen ringede hun så - dokumenterne var lige kommet, og det var rigtig nok, - Jeg skal til Tennessee. 
    Jeg har så senere hen snakket med dem over Skype - en samtale der varede 2 timer, og som var fuld af en smule akavet stilhed, men jeg er virkelig glad for dem, og de virker som jordens sødeste mennesker. Et tip til dem der skal snakke med deres værtfamilie for første gang - forberede spørgsmål i god tid, og ikke som mig 15 minutter før samtalen. Det vil sikre at I har en del mere at snakke om, da du kan huske alle dine spørgsmål - så man ikke sidder med dem tilbage, når samtalen er slut, og samtalen flyder på den måde :D Min værtsfamilie havde fået at vide at de først skulle kontakte mig den næste dag, altså dagen efter at de enlig sendte den, men de kom til den konklusion, at når jeg så den så ville det alligevel være den næste dag, så de sendte den af sted lidt før. Derfor var de før ude en MyEducation 


Min stat! Tennessee

TN State flag. De tre stjerne repræsentere de tre dele af Tennesse - East, Middle og West Tennessee





Der kommer et andet indlæg om min familie etc., men da dette indlæg er blevet lang allerede stopper jeg her :D 
Så for nu - Ha' det godt 
Nadja

onsdag den 7. maj 2014

Forberedelsesmøde og pakke

    D. 28. April, lørdag, var jeg så til forberedelsesmøde i København på noget der hedder First Hotel. Med en transport tid på ca. 1 time og 15 minutter betød det at min mor og jeg skulle være ude af døren omkring kl. 7 om morgenen da mødet startede kl. 9, men inden da var blev der serveret morgenmad.

Hitting the road!
     Til mødet startede vi ud med at høre en masse informationer. Selvom man havde hørt det meste af det var det super dejligt lige at få det opremset og en repræsentant,kan ikke huske den præcise formulering, fra World Heritage Pete Hayes, der også var der og fortalte lidt. Så blev klokken 12:30 og forældrene blev smidt ud. Tilbage var så 90 unge udvekslingsstudenter. Jeg kendte personligt nada mennesker, men en anden pige og jeg endte med at gå rundt og snakke sammen - hun var lige så alene som mig, men jeg mødte også en masse andre søde mennesker.
     Alle var super søde og åbne, og efter at vi havde fået frokost var det tid til en lille snak med nogle returnees (tidligere udvekslingsstudenter), så vi kunne få svar på nogle af de spørgsmål, vi nu end måtte have. Vi havde også et fordrag over emnet "I lort til halsen, og hva' så?". Foredragsholderen havde selv som 16 årig tomlet den til Rumænien og vi fik en masse tips fra ham - og vi fik muligheden for at stå på hænder... ;)
Vi skulle efterfølgende lave en kontrakt med os selv om hvad vi ville opnå med vores ophold og hvordan vi ville opnå det og så gennemgik vi nogle virkelige cases.
    Mødet var helt fantastisk og jeg er så tryg ved at rejse med MyEducation nu. De er virkelig troværdige, virker de til, og til mødet havde 50% af deres elever fået en placering - et tal der kun er blevet forøget siden da... ;) Og Marianne, program manager, kunne navne på alle elever, hvilket gjorde et stort indtryk på mig.

     Bonus info - for LANG tid siden fik jeg også min MyEducation taske som er en del af ens betaling. Den er super fed, og da min egen taske på nuværende tidspunkt er lidt ramponeret, skulle jeg alligevel havde skaffet mig en ny taske, så det er bare super! Det er en mørkeblå "PC-taske'ish". Love it!




     Der kommer snart et nyt indlæg så stay tuned - kan ikke vente med at fortælle det! :D Håber snart at det kan blive sommer, så jeg kan komme af sted, og få overstået disse forfærdelige eksamener - men haha, vi trak geografi og samfundsfag, så det skal nok gå. Alt andet end mundtlig matematik og tysk ;)

Nadja