onsdag den 14. januar 2015

Vintersport

Efter at cross country sluttede, var det tid til, at finde noget andet, jeg kunne tage mig til. Jeg valgte derfor at blive en del af en vintersport. I starten havde jeg lidt droppet den idé, men pludselig ændrede situationen sig, og jeg kom på et hold. Min skole udbyder basketball, svømning og wrestling som vintersports. Basketball krævede, at jeg skulle have et helt nyt skema, da de har noget af deres træning i 7. lektion, og de personer, der kender mig, vil nok sige, at jeg ikke lige er typen, der er bygget til wrestling :) Så jeg endte med at kaste mig over svømningen, hvilket passede mig meget godt, da jeg har svømmet i mange år, men aldrig som noget seriøst - jeg vil på ingen måde sige, at jeg er god eller hurtig, jeg synes bare at det er sjovt! Svømmetræneren er også min kemilærer, så det gjorde det en lille smule nemmere at få snakket om at komme på holdet. Jeg havde min første træning d. 3. november, og pyha det var hårdt. Selvom jeg havde løbet forinden, så er det stadig nogle helt anderledes muskelgrupper man bruger, for ikke at sige, at jeg har de værste spaghetti-arme!
    Vi træner mandag til torsdag fra kl. 15:30 - 17:00. Først strækker vi ud, og så svømmer vi oftest 300 yards opvarmning. Herefter laver vi forskellige øvelser som fx. vendinger, startspring, nogle sprints og oftest svømmer vi 'en pyramide'. Fx. starter vi med at svømme 50 yards, så får vi 30 sek. pause og så svømmer vi 100 yards, 1 min. pause, 150 yards, 1:30 min. pause osv. Så kan vi have et topdistance på fx. 200 yards og når vi så har svømmet de 200 arbejder vi os vejen ned, og hvor vores pausetid bliver forkortet. Den slags træning har i ofte! Mit første meet var på hjemmebane, så vi afholdte det hele i vores Recreational Center, hvor vi svømmer til dagligt. Det er et center, der udbyder diverse aktiviteter og har ’rum’ såsom: svømmehal (sjovt nok), basketball baner, fitnesscenter, spinning og squashbaner. Jeg kommer hen til Rec. Centret med en skolebus, der kører forbi efter skole - sjovt nok den samme bus, som jeg ellers ville tage hjem. Men for at komme tilbage til vores meets - jeg skulle første gang svømme 200 yards freestyle (crawl), men efter at halvvejs dø i vandet, svømmer jeg nu fast: 50 og 100 yards freestyle + 200 og 400 yards relay. Relay er holdsvømning så vi er fire på holdet, der hver svømmer sin bid. Så hvis det er et 200 yards relay svømmer hver 50 yards. Mine trænere forsøger også at få mig til at svømme brystsvømning til vores meets, men indtil videre har det ikke været muligt pga. jeg har været nød til at svømme for andre etc. Vi må ofre os lidt da ens hold får point for hvor mange discipliner de deltager i, så det er bare med at få nogle i det hele! Men man kan max. svømme 2 individuelle og 2 relays :) (Efter at jeg skrev det her har jeg svømmet 100 yards brystsvømning én gang - var langt fra den hurtigste, men det er meget mere mig end at svømme crawl!)
    Jeg kan virkelig godt lide svømmeholdet og træningen, da vi laver noget forskelligt hver dag og på grund af sammenholdet vi har. Vi er omkring 25 på holdet, og vi har det super sjovt. Vores ude-meets er de sjoveste især når vi kører i bus, hvor vi oftest afslutter dagen med at køre at sted hen for at spise - super hyggeligt, og så bliver der selvfølgelig også sunget helt vildt højt i bussen på vejen hjem, hvis vi ikke er for trætte… ;)




Fra vores hjemme-meet


Vi skriver på vores arme/ben for at holde styr på hvilke events vi er i, hvilket heat og så hvilken bane vi skal svømme i

Mig i vores holddragt 

Træning

Team Pic.

Knus Nadja 

Sorry!

Som nogle måske har opdaget, har der været meget stille herinde det seneste stykke tid! Jeg undskylder mange gange, og vil forsøge, om jeg ikke kan få alt opdateret inden alt for længe. Det er bare svært at få tid efter skole, og jeg er bare for dårlig til at sætte mig ned og skrive. Men jeg skriver i min kalender, hvad jeg laver hver dag, hvis der sker noget spændende selvfølgelig, så det burde være muligt at få det hele opdateret ordentligt. Det må være mit nytårsforsæt, at jeg opdaterer mere regelmæssigt herinde - vil prøve at gøre det hele lidt bedre. Så vil prøve at få smidt en masse indlæg ind de næste par dage!

Godt Nyt År og god bag-jul ;) 

Hilsner fra USA
Nadja