lørdag den 28. marts 2015

Alt godt fra havet

Det her indlæg bliver nok lidt langt, men det er lidt af en opfølgning/opsummering på flere ting som jeg er for doven til at lave til individuelle indlæg, så overlev med et lidt længere indlæg - man kan jo altid læse det i bidder ...

Debut i radioen

D. 13. December havde jeg min debut i radioen! Okay, godt nok kun den lokale radio på radioprogrammet "thunder radio", men hey, man skal jo starte et sted. Min svømmetræner havde sagt at han gerne ville have mig med i radioen sammen med 2 andre fra holdet, så det var jo bare med at tage chancen imens man havde den. Thunder radio broadcaster om lokalsport, så det er den kanal man tuner ind på for at høre en football, basketball eller softball match, hvor de ofte live streamer fra hvis der er en hjemmekamp. Derfor var svømmeholdet inviteret ind til at tale lidt. De sender fra det lokale Ford værksted, så hight tech er det. Alle os svømmere der var der fik en t-shirt fra radioprogrammet, og vi skulle også signere en af de to football hjelme som alle deres gæster skal signere. Jeg var lidt urolig over om jeg ville snuble over ordene, men det var ikke særlig slemt og min søster hørte det i radioen og sagde, at jeg snakkede rigtig godt engelsk, så det er jo altid dejligt! Radioværten var virkelig venlig, men jeg gik fra at være Nadja til at være Na-DI-a, hvilket min værtsfar gjorde lidt sjov med bagefter.

Concession stand

For cross country blev vi bedt om at stå i the concession stand, som praktisk talt er en kiosk, der er i løbet af, i det her tilfælde, basketball kampene. Så vi skulle styre kiosken, hvor vi solgte diverse slik, popkorn, drikkevarer, pizza og cookies. Salget gik så til cross country holdet, så vi var et par stykker der stod i boden. Vi skiftede lidt, så nogle også kunne se kampene der blev spillet, og pigerne vand deres kamp efter 3 gange overtid, så det var virkelig vildt! Desværre var jeg i boden på det tidspunkt, så vi måtte høre det fra de få personer, der valgte at købe noget på dette højspændte tidspunkt. Det var virkelig sjovt og dejligt at få noget af holdet samlet igen.

Capitol tur & Nashville

Vores udvekslingsgruppe tog i januar til Nashville for at se deres capitol (bygning hvor the tennessean Senate og House holder til) The Capitol ligger på Capitol Hill, som er det højeste punkt i byen, så man kan se over det meste af Nashville derfra. Vi fik en rundvisning derinde og lidt facts så vi kom rundt og se de forskellige rum hvor de arbejder, stemmer og hvor Staten's Supreme Court hører til. 
The Capitol









Regionals - svømning

Selvom svømning nu er slut, kan jeg vel godt skrive om vores sidste meet - nemlig regionals! Det er altså en regional konkurrence mellem de bedste svømmere i det område og man skal svømme en bestemt tid for at kvalificere. Tror vi havde ca. 12 svømmere med til regionals. Vi kunne nemlig tage ekstra svømmere med til at svømme relays, så selvom nogle ikke hade kvalificeret kom de med. Hele svømmeholdet fik fri d. fredag som det blev afholdt og vi kørte i bus fra skolen til Nashville kl. 8 om morgenen. Stemningen var super god, selvom mange af os bare var med for at heppe (Hvilket var situationen i mit tilfælde). Da der var utrolig mange svømmere, var der hele tre opvarmningsrunder så alle kunne opvarme - og vores skole optog ikke engang én hele bane! Det var rigtig livligt og tog det meste af dagen. Vores eneste dreng der svømmede formåede at sætte ny skolerekord og det samme gjorde et af vores relay hold, så alt i alt gjorde vi det rigtig godt. I det aquatics center vi var i var der også en skøjte bane, men jeg nåede desværre ikke at prøve det, men der var nogle af de andre fra holdet der gjorde - nogle bedre end andre ;) Efter en afsluttet konkurrence dag tog vi på O'Charley's for at runde hele dagen af med et godt måltid betalt af vores trænere.











Track 

Da svømning nu er overstået er det til tid forårssport. På min skole har vi tennis, softball og track for piger og jeg valgte at prøve track, da jeg ikke rigtig kan komme ind på nogle af de andre hold. Track er lidt ligesom atletik, så det forgår på en atletik bane og der er forskellige løbe discipliner, længdespring, højdespring, kugle stød og diskos kast. Jeg løber bare lige nu, men måske vil jeg prøve højdespring, man ved jo aldrig. Jeg skifter lidt imellem langdistance og sprints, så jeg løber bare hvad end jeg nu bliver sat i.... Men pga. vejret har vi ikke haft særlig meget træning udenfor og vi har endnu ikke har nogle meets, men da vejret nu er blevet godt, så løber vi nu kun undefor og ikke i gangene på skolen.  

Degang vi fik snefri

Jubii! Troede slet ikke at jeg ville se noget sne overhovedet her i Tennessee, men for lidt over en måned siden havde vi den første sne! (host, host). Her i Tennessee er sne og kulde ikke ligefrem noget de er vandt til, så når vejrudsigten siger "sne" så går hele staten i selvsving. Mandag d. 16. feb. var det Presidents Day, så vi havde fri fra skole og det var så den dag, at vi fik en masse nedbør. I den nordlige del var det mest sne, men længere imod syd blev det til freezing rain (isslag), og da jeg bor i den sydlige del af Tennessee, fik vi ingen sne men derimod isslag. Og her er der ikke tale om isslag som i Danmark, hvor det enlig mest af alt er noget, der er på vejene - nej, alt var dækket af is, og med det mener jeg ALT! Om tirsdagen var alting stadig under et tykt lag is, så vi fik snefri hvilket fortsatte hele ugen og selv mandagen ugen efter. Om tirsdagen kunne jeg gå med på en snedag, men alle de andre dage, var der ingen grund til at blive hjemme. Torsdag var vi ikke i skole pga. meget koldt vejr og fredag skulle vi få sne/slud/isslag så hvorfor komme i skole til en dag, hvis vejret alligevel skulle blive dårligt? Ja, de er altså lidt pylrede og Tennessee blev bogstaveligt talt kaldt "in a state of emergency" (krisesituation). For lige at give lidt statistik, så kommer der normalt kun 5 cm sne i HELE februar, men nogle steder fik 25cm sne på 1-2 dage! Dog skal det siges at der var en masse grene, der faldt af træerne på grund af vægten fra isen, samt en masse højspændingsledninger blev revet over, igen, pga. vægten fra isen. Herovre er ledningerne nemlig ikke gravet ned i jorden, men hænger og hvert eneste hus er opkoblet til systemet. Så der var en masse personer uden strøm! Vi fik dog en minimal mængde sne, men al det resterende nedbør som is. Men hey, vi fik over en uges fri fra skole og pga. vi har 13 snedage, som vi kan bruge af, burde det ikke have en indflydelse på resten af året.


Det skal dog sige at vi senere hen har fået flere snedage, så alt i alt, har vi haft 9 snedage!! Ikke helt tosset, men nu er det endelig blevet forår og det dejlig varme vejr er kommet. Tennessee har noget ustyrligt vejr, fordi der er fastlands klima og ikke kyst klima som i DK, så vejret skifter meget mere her ovre. Som eksempel havde vi 21 grader i denne uge, men to dage senere, efter at have gået rundt i shorts og fået godt farve i ansigtet skifter vejret og i dag kommer vi ikke op over 10 grader med nattefrost - det begyndte endda at sne en lille bitte smule i går. Dog skulle det blive varmt allerede fra i morgen og vi kan sige goddag til de omkring 18 grader hvis ikke mere. Kan da lige tilføje at vi er begyndt at rengøre poolen - håber i nyderet vejret hjemme i DK! 


Vores stakkels Mustang 

































tirsdag den 10. marts 2015

Blandede billeder

Her kommer så lige lidt billeder med lidt af hvert. De er ikke alle helt nye, så årstiderne i billedet er måske anderledes end hvad kalenderen siger lige nu... 
Vores garage før den blev ryddet ud - nu er der så meget plads at der faktisk er to biler parkeret ;) 

Tennessee Volunteers (Vols) 
Morgenmadshylderne i Walmart



Udvalget af oreos i Walmart er temmelig stort

Vores hus

Og nogle af vores biler - normalt har vi ca. 10 biler parkeret ved vores hus (Dog kan alle af dem ikke køre) 


Snøft! Elskede simpelthen denne her truck, men vi solgte den... Hvad der er svært at se er, at den er jacked up, så den er rigtig høj at komme ind i. Dog har vi en anden i hvid, men den skal først fikses før at den kan køre.
Anna-Belle, en af vores køer som på et tidspunkt gik frit rundt fordi hun var lidt syg - det skal siges, at da hun var kalv blev hun opflasket så hun er MEGET tam
Noget af vores lille gård

Bil under opbygning/reperation



De to geder som vi opflasker lige for tiden
Nogle af de andre gedekid

Bleeding brakes på en af bilerne, da bremserne ikke virker






Der hvor vi oftest tager hen for at fikse vores biler, da min værtsfar er venner med dem, så han kan bare køre ind og arbejde på en af hans egne biler - sorry for et lidt slørret billede




Claudia eksperimenterede lidt med mit hår

Pakke fra MyEducation da jeg vandt i deres "Månedens historie" konkurrence