søndag den 8. februar 2015

Julen

Så er julen vel overstået, og jeg havde en skøn jul med min skønne familie! Julen har på mange måder været spændende, men også lidt hård, da julen for mig indebærer en hel masse traditioner og familiehygge, som der ikke rigtigt er på samme måde herovre. Vil ikke sige, at jeg har haft det sotre hjemve, men tankerne har gået hjemad oftere end de normalt gør - hvilket jeg enlig tror er helt normalt nær helligdagene.
     Dog havde jeg en dejligt mor, der sendte en pakkekalender over til mig, så jeg kunne åbne en lille pakke fra Danmark hver dag til og med den 24 - du er den bedste, mor. Tak! Dog endte jeg med at måtte ofre et marcipanbrød, da en af vores hunde var kommet ind i pakken og havde spist det - ventede bare på, at han ville falde død om på grund af chokoladen rundt om. Herovre har de ikke hørt om marcipan, så det var også lidt svært at forklare, hvad pokker hunden enlig havde spist. Julen har stået på en masse forskellige ting, men for at holde os til det 'julede', så var vi ude at se et hus med julelys på ikke langt fra vores hus. Det i sig selv lydder ikke særlig fedt, men der var virkelig mange lys, og lysene var programmeret til at følge diverse sange, så det så virkelig fedt ud! Vi brugte også samme dag på at kigge på noget mere almindeligt julelys, som også var super fint at se på.


Man skulle tune ind på en frekvens på sin radio, så man kunne høre musikken i sin bil

Juleby under opbygning - jeg har selv lavet den hvide stjerne i bunden af billedet
Flere af husene til byen


Selvfølgelig skulle vi også bygge vores eget juletræ - så har jeg også prøvet det


Det endelige resultat - det skal siges, at det har alle mulige farver og nogle (læs: de fleste) af lysene blinker! 
Pakkekalender fra DK!
Fra pakkekalenderen! :) <3



Selve juleaften betyder for amerikanere ikke det store, men vi endte dog med at holde vores juleaften den 24. december som hjemme i Danmark. Vi havde hele tiden vidst, at det kunne være muligt at Nick, vbror, skulle flyve ud om morgenen d. 25., men det var først d. 24 at han fik mere eller mindre endelig besked - og selvfølgelig ville de have ham til at stå standby, eller noget i den stil, så han blev nød til at flyve til NYC d. 25 (Han arbejder ud fra NYC men bor i Tennessee) Dette fandt vi ud af ca. kl. 12 d. 24. så vi måtte hurtigt hjem, men Ronda syntes, at vi skulle vente med at gøre maden klar til hun kom hjem, så vi ventede til klokken blev 14, og så blev der ellers lavet kartoffelmos og kogt skinke. Imellem det hele fik jeg så snakket hurtigt med min familie hjemme i Danmark lige inden de skulle gå til bords, så det var rigtig hyggeligt at få snakket med en hel masse. Snakkede også med dem lige inden de skulle spise risalamande, men her blev jeg kastet rundt, på vores iPad, til diverse familiemedlemmer - igen, rigtig skønt at få talt med dem alle sammen! 
    Dog blev det kun kort, da vi skulle i Walmart for at købe de sidste ting, og da vi kom hjem var alle gaverne under træet - og hold da fast, der var mange gaver! Omkring kl. 16 kom Nick og Brittany, hvorefter vi lige hurtigt kørte ud på gården, og da vi kom tilbage var Ronda færdig med maden. Så fik vi ellers spist rigtig god mad, og vi fik pakket vores gaver op efterfølgende, og ikke om morgenen d. 25. som det ellers normalt er herovre. Jeg havde fået tilsendt lidt pakker fra Danmark, som jeg kunne åbne - mange tusinde tak til alle der har sendt mig noget igennem det sidste halve års tid, det varmer rigtig meget! Blev også overdynget med gaver fra mine værtsforældre og fik bl.a. et fotoalbum og en bog om Tennessee og en anden med alle staterne i USA - virkelig fedt, er så super taknemmelig for det alt sammen!! Herefter fik vi lidt tærte og ca. kl. 21. kørte Nick og Brittany hjem igen. 

Julelandsby

Vores julesokker - Claudia's og min hænger som de to yderste til højre








Næste morgen foregik meget stille og roligt, men som Martin sagde - "vi har slet ikke noget at lave nu". Jeg var i starten lidt trist over, at jeg ikke kunne opleve en 'rigtig amerikansk jul', men det var slet ikke dårligt, at det blev den 24. i stedet. For det er min oplevelse, så det er også min jul - så hvorfor græde over noget, der ikke skete/skulle ske, sådan er livet bare. 

Håber at i alle har haft en fantastisk jul sammen med jeres familie, for det har jeg ihvertfald haft! Det er helt sikkert en jul, jeg sent vil glemme!!

Knus Nadja

Ingen kommentarer: